L-Lezing door Fleur Pierets


28 Sep 2019 16:00
→ 28 Sep 2019 17:00
L-day Belgium, WIJ
L-day Belgium
Antwerp
See on a map
L-Day nodigt je graag uit op de lezing van Fleur Pierets over haar boek 'Julian'. Aanvang om 16:00. Aansluitend kan je (indien je wenst) het boek kopen en laten signeren door Fleur.

Inschrijven via e-mail fleur@l-day.be is aangewezen om je van een plaatsje te verzekeren!

Perstekst Das Mag:

"Toen Fleur Pierets in mei 2018 een boekcontract bij ons tekende, wisten we nog niet welke vorm haar verhaal precies zou aannemen. Wel wisten we waarom het boek er zou komen: voor Fleur Pierets was het simpelweg een noodzaak om een monument te bouwen voor Julian.

Het tragische verhaal ken je waarschijnlijk: de Belgische kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. De bedoeling was op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. De wereldpers hing aan de telefoon, Marina Abramović stuurde gelukwensen. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later, op 22 januari 2018.

Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven.

Het resultaat van die noodzaak is het adembenemende ‘Julian’. Een boek dat even ingetogen is als glamoureus, met een hoofdrol voor het lot. Waarin rouw afgewisseld wordt met verliefdheid, een liefdesverhaal verteld aan de hand van buitengewone, inspirerende figuren uit de kunstwereld. Maar vooral: een herinnering aan haar Julian."

Iedereen welkom!

Foto credits: Marijn Achten

De L-day is georganiseerd door vzw Folia in samenwerking met WIJdames, Çavaria, Het Roze Huis en met steun van de stad Antwerpen.

Check het volledige programma op https://l-day.be/programma/ en of onder evenementen op onze FB-pagina.

De L-Day is voor het eerst GRATIS, uitgezonderd de fuif vanaf 20.30 u met DJs T en Ilse Liebens! Inkom: 8 EUR