Verplaatst: Touchy POEMS - Maya Wuytack


10 Oct 2020 20:00
→ 10 Oct 2020 23:00
Boekhandel Kartonnen Dozen
Draakstraat 34 - Antwerp
See on a map
TOUCHY POEMS - Genderfluid love poems

Dichter-theatermaker Maya Wuytack brengt een zinnenstrelende poëzievoordracht met gender-fluide Liefdesgedichten. Over nabijheid en eenzaamheid. Woorden die kunnen (aan)raken, verbeelding die onze zintuigen in brand zet. Na het online optreden volgt een vraaggesprek en een uitwisseling met het publiek. Welke verhalen, associaties en verbeelding worden bij jou aangeraakt?


ZIN IN?
De lezing werd verplaatst naar het najaar. We dromen ervan om jullie dan in het echt te mogen ontvangen. Mocht dat toch nog niet kunnen, dan gaan we alsnog voor een online versie!
Wat kost dat? We werken met een bijdrage op sliding scale tussen €10 en €15. Je kiest zelf of je €10 geeft of meer dan dat.
Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar info@kartonnendozenlgbt.be, en je bijdrage te storten op BE04 3200 3922 2931. Nadat we je inschrijving hebben ontvangen krijg je een mail met de link naar het event.
(PS: €10 wat te veel voor je? Stuur even een mailtje. We houden altijd plaatsen vrij voor wie het minder breed heeft).


OVER MAYA
Maya ( (1987) studeerde aan het Herman Teirlinck Instituut (Toneelklas Dora Van der Groen) en behaalde haar master Dramatische Kunsten aan het Conservatorium, KASK (Gent). Ze schrijft, maakt en regisseert poëzie- & theatervoorstellingen met cross-overs naar dans en film. Haar werk toert internationaal en kreeg o.a. Internationaal Goud bij Académie Europeénne des Arts.

Met haar dichtbundeldebuut ONTBREEKBAARHEID werd ze opgenomen op de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen. In 2019 verscheen haar Engelstalige bundel NOTHING CHRONIC (EXCEPT LOVE), in Australië. Na de lancering op Poetry d'Amour Festival in Perth volgde een internationale tournee.

Haar werk was te zien in Kunsthuizen als KC Vooruit Gent, Bozar Brussel, Brakke Grond Amsterdam, Canterbury International Arts Festival, M.O.M.A Tbilisi, Kunstenfestival Watou, Hammana Artist House Beirut, F.O.R.M. Vancouver, Seyr Festival Iran, etc.

De sociaal artistieke voorstellingen die ze maakte i.s.m. Platform K, Kras, NTGent, gaven een stem aan mensen in kwetsbare situaties. 'Ontroering is een kracht om terug samen mens te worden.' (Maya)

Samen met Serena Wuytack, schreef ze Persona non grata, de biografie van hun vader, Frans Wuytack, die werd opgenomen in de 'Top-tien beste non-fictie' in De Morgen.


** Met de steun van Literatuur Vlaanderen **Other gay events

More LGBT events in Antwerp